Training aanslaan en begeleiden van lasten SOG

LOCATIE
Scaves B.V., Wendakker 5a, 7761 PX, SCHOONEBEEK

Korte beschrijving

Schrijf je nu in voor de training veilig aanslaan en begeleiden van lasten SOG van SCAVES en leer op een veilige en verantwoorde wijze lasten aanslaan en begeleiden.

Prijs

Vanaf €1.249

Schrijf je in!

Offerte

Staat de gewenste datum er niet tussen of is de trainingsdag al volgeboekt? 

Vraag dan een offerte aan!

 

Algemene informatie

De training veilig aanslaan en begeleiden van lasten SOG van SCAVES heeft als doel om deelnemers te leren hoe ze, in samenspraak met de machinist, op een veilige, verantwoorde en effectieve manier lasten kunnen aanslaan en begeleiden.

 

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die in installaties zelfstandig lasten aanslaat en verplaatst. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment (elektromotoren en onderdelen) met handhijsgereedschap die gemanipuleerd worden samen met de mobile kraan of alleen door een mobiele kraan. Daarnaast is deze training bestemd voor iedereen die lasten begeleid en aanslaat met behulp van een dynamisch hijsmiddel dat door een kraanmachinist wordt bediend (mobiele telekraan, mobiele torenkraan, grote bovenloopkraan, verreiker met hijsfunctie, autolaadkraan etc.).

 

Ingangseisen

De minimale leeftijd voor het volgen van deze training is 18 jaar. Daarnaast dient de deelnemer in het bezit te zijn van een B-VCA, Vol-VCA of VIL-VCA certificaat.

 

Inhoud

De training veilig aanslaan en begeleiden van lasten bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie

  • Algemeen (basisbegrippen)
  • Arbowet en ISO 12480 (veilig gebruik van kranen)
  • Veiligheid (algemene en specifieke veiligheidsregels)
  • Vaktechniek (aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten)
  • Hijsbanden en staalkabels / Ketting en kettingwerk, speciaal hijsgereedschap
  • Takels, hijsbalken en loopkatten
  • Inspectie en certificering
  • Veilig aanslaan van lasten, communicatie met armseinen of werken met een portofoon
  • Hijsen van lasten, hijsplan en positie en begeleiding

Praktijk

  • Voorbereiden, uitvoeren en oefenen in het veilig aanslaan en verplaatsen van een last in een constructie met in acht neming van veiligheid en vakkundigheid

 

Duur

Deze training duurt 3 dagen.

Locatie

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek.

 

Certificering

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat wordt het certificaat Veilig Aanslaan en Begeleiden van Lasten (ABVL), conform SOG behaald. Dit certificaat is 5 jaar geldig.