Training autolaadkraan tot 10 TM Arbowet

LOCATIE
Scaves B.V., Wendakker 5a, 7761 PX, SCHOONEBEEK

Korte beschrijving

Schrijf je nu in voor de training autolaadkraan tot 10 TM van SCAVES leer veilig en effectief te werken met een autolaadkraan!

Schrijf je in!

Algemene informatie

De training autolaadkraan tot 10 TM van SCAVES leidt (vrachtwagen)chauffeurs, bijrijders en kraanmachinisten op om veilig en effectief te werken met een autolaarkraan. Een autolaadkraan is een specifiek type kraan dat is gemonteerd op een vrachtwagen of een ander voertuig. Het wordt gebruikt om zware lasten op te tillen, te verplaatsen en te laden/lossen.

 

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die moet kunnen werken met een autolaadkraan, zoals (vrachtwagen)chauffeurs, bijrijders en kraanmachinisten.

 

Ingangseisen

De minimale leeftijd voor deze training is 18 jaar. Verder dienen chauffeurs in het bezit te zijn van een rijbewijs zoals bedoeld in het weg- en verkeersreglement.

 

Inhoud

De training autolaadkraan tot 10 TM bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie

  • Arbowet normen en voorschriften specifiek gericht op veilig werken en controle van hijsgereedschappen, staalkabel, kettingwerk, hijsbanden en touwstrop, tophoekberekening, massabepaling van de last, hand- en armseinen
  • Wettelijke eisen die aan de bestuurder worden gesteld
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Gevaren van het werken met een autolaadkraan
  • Veiligheids- en ergonomische aspecten
  • Informatie inzake Ministerie SZW en Arbowet

Praktijk

  • Rijvaardigheid en veilig transport; Voorkomen van ongelukken en schade
  • Herkennen van gevaarlijke defecten
  • Manoeuvreren

 

Duur

Deze training duurt 1 dag.

 

Locatie

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. Geïnteresseerd in het volgen van een training op (eigen) locatie? Neem contact op!

 

Certificering

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat wordt het Veilig werken met de Autolaadkraan, conform Arbowet – SCAVES certificaat gehaald. Het herhalingsadvies voor dit certificaat is 5 jaar.