Training werken met een verreiker Arbowet basis

LOCATIE
Scaves B.V., Wendakker 5a, 7761 PX, SCHOONEBEEK

Korte beschrijving

Schrijf je nu in voor de training werken met een verreiker van SCAVES en leer veilig en efficiënt werken met een verreiker!

Schrijf je in!

Algemene informatie

De training werken met een verreiker leert deelnemers kennis een vaardigheden om krachtige machines op een verantwoorde en effectieve manier te bedienen om de veiligheid en efficiëntie te bevorderen.

 

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die een verreiker moet kunnen gebruiken voor het uitvoeren van hefwerkzaamheden en of hoogwerker werkzaamheden. Verder is de training bestemd voor iedereen die een starre verreiker moet kunnen gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hijswerkzaamheden (<10 TM).

 

Ingangseisen

De minimale leeftijd voor het volgen van deze training is 18 jaar. Daarnaast dient de deelnemer in het bezit te zijn van rijbewijs B.

 

Inhoud

De training werken met een verreiker bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie

  • Arbowet; relevante wettelijke bepalingen; definitie verreiker, modellen en types
  • Praktisch en veilig omgaan met de verreiker; verschillende uitrustingsstukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, lastbehandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker
  • Veiligheidsvoorschriften met betrekking tot veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de verreiker.

Praktijk

  • Hefwerkzaamheden c.q. Hef- en hoogwerkopdrachten c.q. Hef- en hijswerkzaamheden uitvoeren met de (starre) verreiker
  • Bij hef- en hoogwerken: opstellen en ombouwen van de verreiker
  • Rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker
  • Voorkomen van ongelukken en schades; herkennen van gevaarlijke defecten
  • Praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

 

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

 

Locatie

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. Geïnteresseerd in het volgen van een training op (eigen) locatie? Neem contact op!

 

Certificering

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat wordt het certificaat Werken met een Verreiker, conform Arbowet – SCAVES certificaat gehaald. Dit certificaat is 5 jaar geldig.