Bedrijfs-hulpverlening (BHV)

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Het organiseren van een effectieve Bedrijfshulpverlening (BHV)-organisatie is van vitaal belang voor de veiligheid van werknemers en bezoekers op de werkplek.

BHV, bedrijfshulpverlening

Bij SCAVES hanteren we de volgende stappen om een goede BHV-organisatie op te zetten:

1. Wettelijke vereisten en regelgeving begrijpen:

We beginnen met het begrijpen van de wettelijke vereisten en regelgeving met betrekking tot bedrijfshulpverlening in jouw regio. Dit kan variƫren afhankelijk van het land en de sector.

2. Risicoanalyse en behoeftebepaling:

Vervolgens voeren we een grondige risicoanalyse om de specifieke gevaren en risico’s op jouw werkplek te identificeren. Dit omvat brandrisico’s, medische noodgevallen, evacuatiebehoeften, enzovoort.

3. Aanstelling van een BHV-coƶrdinator:

Samen met de organisatie benoemen we een BHV-coƶrdinator die verantwoordelijk is voor het plannen, organiseren en coƶrdineren van BHV-activiteiten.

4. Aanstellen en opleiden van BHV-teams:

Daarna worden medewerkers geselecteerd die deel zullen uitmaken van de BHV-teams. We zorgen ervoor dat ze de juiste opleiding en certificering krijgen in EHBO, brandbestrijding en evacuatieprocedures.

5. Uitrusten van BHV-teams:

Er wordt voor de benodigde uitrusting en middelen gezorgd voor de BHV-teams, zoals EHBO-kits, brandblussers, evacuatiemiddelen en communicatiemiddelen.

6. Ontwikkelen van BHV-procedures:

Gedetailleerde procedures worden opgesteld voor verschillende noodsituaties, zoals brand, medische noodgevallen, natuurlijke rampen en evacuatie. Deze procedures zijn duidelijk en toegankelijk voor alle werknemers.

7. Communicatie en bewustzijn:

Bewustzijnstraining en communicatie naar alle medewerkers wordt opgesteld. Zo weten ze wie de BHV-teamleden zijn, waar de nooduitrusting zich bevindt, en wat ze moeten doen in geval van een noodsituatie.

8. Onderhoud van apparatuur en faciliteiten:

Het is van belang dat de BHV-uitrusting in goede staat verkeert en regelmatig wordt onderhouden. Er wordt een controlelijst opgesteld speciaal voor de BHV-uitrusting. Brandblussers moeten bijvoorbeeld regelmatig worden geĆÆnspecteerd en getest.

9. Continu verbeteren:

Tot slot is het voor de organisatie van belang om de BHV-organisatie voortdurend up-to-date te houden en in lijn met veranderende risico’s en behoeften op de werkplek. Leer van incidenten en pas procedures aan waar nodig.

Ā 

Waarom Bedrijfshulpverlening bij SCAVES?

Het is belangrijk dat de BHV-organisatie naadloos samenwerkt met andere aspecten van het bedrijfsveiligheidsbeleid en dat alle werknemers op de hoogte zijn van de bedrijfshulpverlening procedures. Een goed georganiseerde BHV-organisatie kan levens redden en schade aan eigendommen verminderen in geval van noodsituaties.

Wilt u voorbereid zijn op ongewenste situaties binnen uw bedrijf? Dan is het belangrijk om uw bedrijfsnoodhulporganisatie op orde te hebben. De adviseurs van Scaves hebben veel ervaring met het organiseren van een goede BHV-organisatie en kunnen jou hierbij helpen.

Bedrijfshulpverlening
Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?