Vrachtwagen SCAVES

Cursussen Code 95

De code 95 cursussen van SCAVES zijn bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs die nascholing nodig zijn en vakkennis op breder gebied verder willen ontwikkelen.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES code 95 cursussen aan. 

Het leerdoel van de trainingen is: het bevorderen van de veiligheid op de weg door ervoor te zorgen dat chauffeurs up-to-date zijn met betrekking tot verkeersregels, technologische ontwikkelingen en veiligheidsvoorschriften.

Trainingen Code 95

Vaste datums:

Training heftruck Arbowet | 1 dag
Arbowet, CBR
Training heftruck Arbowet | 2 dagen
Arbowet, CBR
Training VCA-Basis | 1 dag
CBR, SOG
Training lading zekeren Arbowet | 1 dag
Arbowet, CBR

Datums op aanvraag:

Actualisatie kennis Vakbekwaamheid chauffeurs | 1 dag
Arbowet, CBR
Training veilig werken langs de weg | 1 dagdeel
Arbowet
VCA basis e-learning | 1 dagdeel
SOG
EHBO e-learning | 1 dag
Arbowet

Schrijf je in!

Bijscholing nodig voor beroepschauffeurs? Schrijf je nu in voor de code 95 cursussen van SCAVES!

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!

Code 95

Code 95 verwijst naar een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs binnen de Europese Unie. Deze code is van toepassing op het rijbewijs en heeft als doel de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid van beroepschauffeurs te waarborgen. Bij SCAVES worden diverse opleidingen aangeboden voor de nascholing van chauffeurs.

 

Er zijn enkele belangrijke aspecten met betrekking tot code 95:

De aspecten

Achtergrond

Code 95 is voortgekomen uit Europese richtlijnen en is bedoeld om de vakbekwaamheid van professionele vrachtwagen- en buschauffeurs te verbeteren.

Vereiste Nascholing

Beroepschauffeurs die in het bezit zijn van een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus) moeten elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen om hun Code 95 te behouden.

Onderwerpen van Nascholing

De nascholing omvat verschillende verplichte onderwerpen, zoals verkeersveiligheid, wetgeving, techniek, milieu, en professionele gezondheid.

Doel

Het hoofddoel van Code 95 is het bevorderen van de veiligheid op de weg door ervoor te zorgen dat chauffeurs up-to-date zijn met betrekking tot verkeersregels, technologische ontwikkelingen en veiligheidsvoorschriften.

Internationale Geldigheid

Code 95 is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie. Chauffeurs moeten ervoor zorgen dat ze de nascholing volgen bij erkende opleidingsinstituten, zoals SCAVES.

Boetes en Sancties

Het niet voldoen aan de nascholingsverplichting kan leiden tot boetes en zelfs het verlies van het recht om beroepsmatig een vrachtwagen of bus te besturen.

Registratie

Het behalen van de nascholing wordt geregistreerd in het centraal rijbewijzenregister. Chauffeurs moeten ervoor zorgen dat hun nascholingsuren correct worden geregistreerd.

Variatie in Nascholingsmodules

De nascholing kan worden gevolgd in verschillende modules, waardoor chauffeurs keuzes kunnen maken op basis van hun behoeften en specialisaties. Zie beschikbare trainingen. 

Kortom, Code 95 is een belangrijk element voor beroepschauffeurs in de EU, en het is van essentieel belang om de vereiste nascholing op tijd te voltooien om de geldigheid van het rijbewijs te behouden en bij te dragen aan de algemene verkeersveiligheid.

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?