Onze Collega's aan het woord

Natuurlijk kunnen we zelf veel vertellen over waarom het zo leuk is om bij ons te werken maar we laten je liever kennismaken met onze eigen collega’s!

Lees de verhalen en ervaringen van onze medewerkers. Ontdek waarom zij gekozen hebben om bij SCAVES te werken en wat ze zo leuk vinden in hun dagelijkse werk. 

Verhalen en ervaringen

Koos ten Hoor

Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling en het contact met de cursisten. We hebben bij Scaves een fijne club collega's en staan klaar voor elkaar.

Berrie Sulmann

Het werken met mensen, zowel cursisten als mijn collega's, en de afwisseling maakt het werk niet alleen leuk, maar ook uitdagend!

Guus Thijssen

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en omdenken zijn voor mij erg belangrijk. De kracht zit hem in het denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Nanno Borger

Het belangrijkste is in gesprek zijn met de 'werkvloer' en samen ervoor zorgen dat er veilig kan worden gewerkt.

Koos ten Hoor

In de schijnwerpers: Koos ten Hoor, Instructeur en Veiligheidskundige

“Mijn naam is Koos ten Hoor en ik ben sinds 1 april 2012 werkzaam voor Scaves als instructeur en veiligheidskundige. Ik ben geboren op 9 februari 1958, en ben dus nu 65 jaar. Vroeger was je dan oud, maar ik sta nog in de bloei van mijn leven bij een leuk bedrijf!

Ik ben mijn carrière begonnen als timmerman voor diverse aannemers. Vervolgens heb ik 25 jaar voor AKZO in Emmen gewerkt. In deze periode heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd en afgerond, waaronder VAPRO mechanisch- en procesoperator, management leergang, voorraadbeheer, en Pedagogisch Didactisch Diploma.

In 2009 heb ik de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige gevolgd en ben ik een aantal jaren als MVK’er actief geweest op verschillende locaties. Ook voor Scaves ben ik actief als MVK’er. Daarnaast verzorg ik voor Scaves verschillende SOG en ARBO trainingen en trainingen op “maat”. Hiervoor heb ik inmiddels bij Scaves ook een map vol met training certificaten! De combinatie van MVK’er en instructeur werkt voor mij heel goed. De praktijksituaties die ik op doe als MVK’er kan ik namelijk weer gebruiken als voorbeelden in de verschillende trainingen die ik verzorg. Verder ben ik verantwoordelijk voor een stukje onderhoud van de les materialen, presentaties en overleg met collega’s zodat de trainingen up-to-date en verfrissend blijven.

Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling en het contact met de cursisten. Velen komen na een aantal jaar terug voor herhaling!

We hebben bij Scaves een fijne club collega’s waar we, waar nodig, voor elkaar klaar staan. Zolang het ons gegund is, kan ik nog wel 15 jaar volhouden!”

Koos ten Hoor

Berrie Sulmann

In de schijnwerpers: Berrie Sulmann, Instructeur en Examinator

“Mijn naam is Berrie Sulmann en ik ben sinds anderhalf jaar werkzaam voor Scaves als instructeur en examinator.

Ik ben mijn carrière begonnen als loonwerker. Dit was altijd buiten werken en veel uren maken. Daaropvolgend ben ik jaren werkzaam geweest als mudengineer/rigghand in het horizontaal gestuurd boren. Dit heb ik de laatste jaren gedaan voor Visser Smit & Hanab in Papendrecht. In deze periode ben ik veel werkzaam geweest in het buitenland, zowel in Europa als daarbuiten, op grote olie- en gasleidingprojecten. Hier heb ik veel mantelbuizen aangelegd voor de kabels voor windmolens.
 
Tijdens deze laatste jaren voor Visser Smit & Hanab kwam ik bij Scaves voor technische trainingen. Dit was net voor de Covid-19 periode. Ik heb toen √©√©n keer gekscherend tegen “onze¬†Koos ten Hoor” gezegd dat instructeur zijn mij wel wat leek. Toen ik een vacature zag was ik dan ook dolenthousiast om te gaan solliciteren. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.
 
Voor Scaves verzorg ik alle technische trainingen, waaronder hijsen, heftruck, hoogwerker etc. Hoe ziet een dag er uit? Iedere dag is anders. Rond 8 uur beginnen we met de trainingen. Alles in onstpannen sfeer. Afhankelijk van de training vindt er aan het einde van de dag een examen plaats. Inmiddels ben ik zelf be√ędigd examinator SOG.
 
Ik ben opgevoed met praktische veiligheid, en vind het dan ook prachtig om deze kennis te delen met cursisten. Daarnaast vind ik het prachtig om de ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan te gebruiken in mijn werk nu.
 
Het werken met mensen, zowel cursisten als mijn collega’s, en de afwisseling maakt het werk niet alleen leuk, maar ook uitdagend! Ik voel me dan ook als een vis in het water.”

Berrie Sulmann

Guus Thijssen

In de schijnwerpers: Guus Thijssen, Instructeur en Rope Access Technician

“Mijn naam is Guus Thijssen en ik ben sinds 1 oktober 2022 werkzaam voor Scaves als Instructeur en Rope Access Technician.

Voor deze datum was ik al inzetbaar voor SCAVES, maar dan als zelfstandige binnen de afdeling CREW. Door samenloop van omstandigheden ben ik terecht gekomen in een geweldig team binnen een mooie organisatie.
 
Ik heb zeer uiteenlopende opleidingen gevolgd en interesse gebieden.
De rode draad is uitdaging en ontwikkeling. Ik ben al bijna mijn hele werkzame leven actief op hoogte. Zo verzorg ik alle soorten hoogtetrainingen binnen de Training Academy van Scaves.

Daarnaast verzorg ik trainingen in o.a. gasmeten, werken in besloten ruimte, werken met onafhankelijke ademlucht, werken aan flensverbindingen, mangatwacht en werken in besloten ruimte.
 
Naast het verzorgen van de bovenstaande trainingen ben ik ook nog steeds actief binnen de afdeling CREW, als techneut in de touwen (rope access) waar ik diverse werkzaamheden verricht, zoals wanddikte metingen van vergist installaties, het wassen van ramen, en installatie werk op moeilijk begaanbare plaatsen.
 
Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en omdenken zijn voor mij erg belangrijk. De kracht zit hem in het denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Willen is kunnen!

Ik ervaar het team van Scaves als een klein hecht team dat, in de korte periode dat ik er ben, al veel heeft meegemaakt. Het blijkt dat we er voor elkaar zijn en dat we onvermoeibaar koers houden. Daar ben ik trots op!”

Guus Thijssen

Nanno Borger

In de schijnwerpers: Nanno Borger, HSE-engineer

“Mijn naam is Nanno Borger en ik ben sinds 1 februari 2023 in dienst als HSE-engineer bij SCAVES. Hierbij ondersteun ik opdrachtgevers en adviseer ik op HSE-gebied.

Ik heb een technische opleiding (technicus meet- en regeltechniek) én veiligheidskundige opleidingen, zoals MVK en KAM-coördinator afgerond. Mijn loopbaan is begonnen in de techniek. Vanuit mijn werk was mijn interesse gewekt op het gebied van HSE. Vervolgens heb ik de kans gekregen van mijn toenmalige werkgever om de opleiding MVK te volgen. Dit heb ik met positief resultaat afgerond en aansluitend in de functie van veiligheidskundige mijn loopbaan vervolgt. Na een aantal jaren als veiligheidskundige een switch gemaakt in diverse technische functies bij verschillende werkgevers. In 2022 de opleiding KAM coördinator afgerond en vanaf februari 2023 werkzaam als HSE-engineer bij Scaves.

Een werkdag ziet er bij mij nooit hetzelfde uit. De ene dag ben ik bezig met het ondersteunen bij uitgiftes van de werkvergunningen. Tijdens het lopen van veiligheidsrondes signaleer en voorkom ik gevaarlijke situaties op de project-locatie. Gevraagd en ongevraagd adviseer ik uitvoerenden bij de werkzaamheden. Daarnaast stel ik daily-reports op met daarin de observaties en advies. Ook instrueer ik nieuwe medewerkers met betrekking tot HSE-aspecten (HSE-introductie).

Het belangrijkste is in gesprek zijn met de ‚Äėwerkvloer‚Äô en samen ervoor zorgen dat er veilig kan worden gewerkt.

Kortom: het leuke aan mijn werk vind ik het afwisselende werk en werklocaties. Door de diverse disciplines en achtergronden van collega‚Äôs bouwen we samen aan een veilige en duurzame werkomgeving, voor nu en later.‚ÄĚ

Nanno Borger
Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?