BHV, bedrijfshulpverlening

Cursussen Bedrijfshulpverlening (BHV)

Ā 

De bedrijfshulpverlening trainingen zijn bedoeld voor medewerkers die operationeel deel uitmaken van een BHV organisatie en voor iedereen, ongeacht beroep of levensstijl, kan profiteren van hulpverlening. Incidenten of branden kunnen zich op elke locatie op elk moment voordoen, en een basisbegrip van hulp en brandbestrijding kan levens redden.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES de cursussen over Bedrijfshulpverlening aan.Ā 

De leerdoelen van de trainingen zijn het kunnen verlenen van eerste hulp, het kunnen beperken/bestrijden van beginnende brand, het alarmeren en evacueren van medewerkers en het samenwerken met externe hulpdiensten.

Het belang van BHV

In Nederland vinden jaarlijks ongeveer 6.000 bedrijfsongevallen plaats, waarbij mensen slachtoffer worden. Het hebben van voldoende bedrijfshulpverleners (BHVā€™ers) binnen een organisatie kan van cruciaal belang zijn voor de veiligheid en het redden van levens. Tijdens deze BHV trainingen BHV leer je de basisvaardigheden om adequaat te kunnen handelen bij noodsituaties, zoals brand, ongevallen of medische incidenten.

EHBO

De training EHBO van SCAVES heeft als doel deelnemers in staat te stellen om effectieve en levensreddende hulp te bieden aan personen die gewond zijn geraakt of onverwacht ziek zijn geworden voordat professionele hulp beschikbaar is. Gedurende de training leren deelnemers hoe ongevalssituaties te analyseren, veiligheidsmaatregelen te treffen voor zowel hun eigen welzijn als dat van het slachtoffer, en de juiste stappen te ondernemen om hulpdiensten in te schakelen. Deze essentiƫle kennis kan levens redden, letsel beperken en draagt bij aan de algemene veiligheid en het welzijn van individuen.

Kleine blusmiddelen

De training werken met kleine blusmiddelen van SCAVES vergroot de algehele bewustwording van brandveiligheid van deelnemers en draagt bij aan het verminderen van de risicoā€™s en de impact van branden. Tijdens de training worden de deelnemers onder andere voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om op een veilige en effectieve manier een beginnende brand te bestrijden. Daarnaast wordt tijdens de training ingegaan op preventie en alarmering.

Deze trainingen worden gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden.Ā 

Bedrijfshulpverlening

Wat kan je verwachten van de cursussen?

Bedrijfshulpverlening

Cursus conform Arbowet of (op aanvraag) conform Oranje Kruis.

Doelgroep
Medewerkers die operationeel deel uit maken van een BHV organisatie en voor iedereen die wil leren hoe snel en adequaat te handelen bij noodsituaties.

Ingangseisen

Minimale leeftijd: 16 jaar

Leerdoel

Het kunnen verlenen van eerste hulp, het kunnen beperken/bestrijden van een beginnende brand, het alarmeren en evacueren van medewerkers en het samenwerken met externe hulpdiensten.

Inhoud

Theorie:

  • Levensreddende handelingen: vijf belangrijke punten
  • Reanimatie, redden en verplaatsen van slachtoffers
  • AED instructie
  • Theorie kleine blusmiddelen
  • Alarmeren
  • Communiceren
  • Ontruimen

Praktijk:

  • Gebruik AED
  • Gebruik kleine blusmiddelen

Eventueel mogelijk in combinatie met e-learning voor het theoretische gedeelte van de training.

Certificaat

Bedrijfs-Hulp-Verlening, conform Arbowet – SCAVES certificaat

Werken met Kleine Blusmiddelen, conform Arbowet – SCAVES certificaat

EHBO-certificaat, conform Arbowet – SCAVES (Oranje Kruis op aanvraag ook mogelijk)

Geldigheid: minimaal 1 jaar, verschilt per cursus

Details
Cursusduur: Minimaal 1 dagdeel, verschilt per cursus

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. GeĆÆnteresseerd in het volgen van een training op (eigen) locatie? Neem contact op!

Trainingen BHV

Bedrijfshulpverlening (BHV) (2024) 1 dag
Arbowet
Training werken met kleine blusmiddelen Arbowet
Arbowet
Bedrijfshulpverlening (BHV) (2023) 1 dag
Arbowet
Bedrijfshulpverlening (BHV) (2024) 2 dagen
Arbowet
Training EHBO
Arbowet, CBR
Bedrijfshulpverlening (BHV) (2023) 2 dagen
Arbowet
BHV e-learning
Arbowet
EHBO e-learning
Arbowet

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor de bedrijfshulpverlening trainingen van SCAVES en leer de basisvaardigheden om adequaat te kunnen handelen in noodsituaties, variƫrend van brand en ongevallen tot medische incidenten.

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!