ISO 9001 begeleiding en advies

ISO 9001 begeleiding en advies

ISO 9001 begeleiding en advies

De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) van een organisatie. Bij Scaves bieden we een begeleidingstraject voor 9001. Dit is een proces dat organisaties helpt bij het implementeren en onderhouden van een QMS volgens de 9001-norm. ISO 9001 is een internationale norm die richtlijnen en eisen vaststelt voor een effectief QMS, dat gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten, klanttevredenheid en operationele efficiëntie.

Het begeleidingstraject van SCAVES voor dit traject:

  1. Nulmeting: Hierbij wordt beoordeeld waar de organisatie staat in vergelijking met de eisen van ISO 9001. Dit kan resulteren in een lijst met gebieden waar verbeteringen nodig zijn.
  2. Ontwikkeling van documentatie: Het opstellen van documenten zoals kwaliteitsbeleid, kwaliteitsdoelstellingen, procedures, werkinstructies en registraties die nodig zijn om aan de norm te voldoen.
  3. Implementatie: De organisatie begint de vastgestelde processen en procedures in de praktijk te brengen. Dit omvat vaak training van medewerkers, bewustwording en communicatie binnen de organisatie.
  4. Interne audit: Voordat een externe certificatie-audit wordt uitgevoerd, voert de organisatie interne audits uit om te beoordelen of het QMS effectief werkt en aan de normeisen voldoet.
  5. Externe certificatie-audit: Een externe certificatie-instelling voert een audit uit om te beoordelen of het QMS aan de 9001-norm voldoet. Als de audit succesvol is, wordt een ISO 9001-certificaat uitgereikt.
  6. Onderhoud en verbetering: Het QMS moet continu worden onderhouden en verbeterd. Dit omvat het monitoren van prestaties, het evalueren van klanttevredenheid en het identificeren van mogelijkheden voor verbetering.
  7. Herhalingsaudits: Regelmatige herhalingsaudits worden uitgevoerd door de certificatie-instelling om ervoor te zorgen dat het QMS blijft voldoen aan de norm.
Banner SCAVES

Doe het samen met SCAVES

Het begeleidingstraject kan worden uitgevoerd door onze consultants die gespecialiseerd zijn in ISO implementatie. Het doel is om de organisatie te helpen bij het bereiken en behouden van ISO 9001-certificering, wat kan leiden tot verbeterde bedrijfsprestaties en vertrouwen bij klanten en stakeholders.

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Offerte ISO-9001

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?