Trainingslocatie buiten

Heftruck cursussen

De heftruck cursussen zijn bedoeld voor medewerkers die op een bedrijfsterrein een vorkheftruck of reachtruck bedienen en binnen 1 óf 2 dagen een heftruckcertificaat willen behalen.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES de heftruck cursussen aan. 

Het leerdoel van de trainingen is om veilig en efficiënt te werken met een vorkheftruck of reachtruck en het bewust worden van de risico’s welke het werken met een heftruck en reachtruck met zich meebrengt. 

De heftruck cursus bij SCAVES

De heftruck cursussen van SCAVES zijn trainingsprogramma’s die gericht zijn op het veilig en efficiënt bedienen van heftrucks, ook wel vorkheftruck genoemd. Het doel van de cursus is om cursisten de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om heftrucks op een verantwoorde manier te besturen, ladingen te verplaatsen en te voldoen aan veiligheidsnormen. 

De volgende kernaspecten worden behandeld tijdens de cursus: Theorie en veiligheidsinstructies, heftruckonderdelen en bediening, ladingbeheer, veiligheidsprocedures en signalen, inspectie en onderhoud en praktische training. 

Voltooi je deze kernaspecten op een correcte manier, dan ga jij naar huis met een vijf jaar geldig certificaat!

Mogelijkheden

Bij SCAVES bieden we zes mogelijkheden betreft heftruck trainingen aan. Dit varieert in Arbowet en SOG of heftruck en reachtruck. De laatste variant is zelfs te combineren. 

Daarnaast worden de trainingen onderverdeeld in basis of herhaling. Basis is voor onervaren heftruckchauffeurs en herhaling is voor gevorderden. 

Voor chauffeurs is het mogelijk om de heftruckcursus te volgen middels Code 95. 

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden.

Heftruck verplaatst een last

Wat kan je verwachten van de cursussen?

Werken met een vorkheftruck of reachtruck

Cursus conform Arbowet of conform SSVV Opleidingen Gids (SOG)

Doelgroep
Medewerkers die op een ((petro)chemisch) bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria een vorkheftruck of reachtruck bedienen.

Ingangseisen

Minimale leeftijd: 16 jaar

Voor SOG in het bezit van een geldig VCA diploma.

Leerdoel

Veilig en efficiënt werken met een vorkheftruck of reachtruck en het bewust worden van de risico’s welke het werken met een heftruck en reachtruck met zich meebrengt.

Het doel van deze training is om te zorgen dat deelnemers goed zijn opgeleid, zich bewust zijn van de potentiële risico’s en hen bekwaam te maken in het bedienen van een vorkheftruck op een manier die zowel efficiëntie als veiligheid bevordert.

Inhoud

Theorie:

  • Arbowet
  • Praktische en veilig omgaan met de vorkheftruck: hulpmiddelen, inspecties en onderhoud, mogelijkheden en drachten van de vorkheftruck
  • Veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: gebruik, constructie en inrichting, transportroutes en stapelplaatsen

Praktijk:

  • Rijvaardigheid en veilig transport
  • Voorkomen van ongelukken en schade
  • Herkennen van gevaarlijke defecten
  • Manoeuvreren

Theorie- en praktijkexamen

Certificaat

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat wordt het werken met een Vorkheftruck, conform Arbowet – SCAVES certificaat behaald.

Werken met de Vorkheftruck, conform SOG – SSVV erkend certificaat

Werken met de Reachtruck conform Arbowet – SCAVES certificaat

Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Details
Cursusduur: minimaal 1 dag, met aansluitend examen
Groepsgrootte: maximaal 8 personen

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. Geïnteresseerd in het volgen van een training op (eigen) locatie? Neem contact op!

Heftruck Arbowet training tevens mogelijk als CCV nascholing voor beroepschauffeurs – code 95

Trainingen Heftruck

Training heftruck Arbowet herhaling
Arbowet, CBR
Training heftruck Arbowet basis
Arbowet, CBR
Training heftruck SOG basis
SOG
Training Heftruck en Reachtruck Arbowet basis
Arbowet
Training reachtruck Arbowet
Arbowet
Training heftruck SOG herhaling
SOG

Schrijf je in!

Schrijf je in voor de heftruck of reachtruck trainingen van SCAVES en leer efficiënt en veilig te werken met een vorkheftruck of reachtruck!

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!