Flensverbindingen SCAVES

Cursussen werken aan flensverbindingen

 

De trainingen ‘Werken aan Flensverbindingen’ zijn bedoeld voor medewerkers in de industrie die belast zijn met het openen en sluiten van flensverbindingen volgens protocol en mogelijk met behulp van Torque en Tensioning.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES de cursussen over flenzen aan. 

Het leerdoel van de trainingen is om op een veilige en verantwoorde wijze flensverbindingen te openen en te sluiten, bij protocol met gespecificeerd aanhaalmoment.

Trainingen Flensverbindingen

Vaste datums:

Training werken aan flensverbindingen Arbowet | 1 dag
Arbowet
Training werken aan flensverbindingen volgens protocol m.b.t. torque en tensioning SOG basis | 2 dagen
SOG
Training werken aan flensverbindingen volgens protocol SOG basis | 2 dagen
SOG
Training werken aan flensverbindingen volgens protocol m.b.v. torque en tensioning SOG herhaling | 1 dag
SOG
Training werken aan flensverbindingen volgens protocol SOG herhaling | 1 dag
SOG

Schrijf je in!

Schrijf je in voor de training werken aan flensverbindingen volgens protocol van SCAVES en leer op de juiste wijze flensverbindingen openen en sluiten.

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!

Offerte flensverbindingen

Flensverbindingen

Industri√ęle installaties in aardolieraffinaderijen, elektriciteitscentrales, bedrijven voor de vervaardiging van voedingsmiddelen en chemische fabrieken hangen letterlijk aan elkaar met flenzen. 

Leidingen, appendages en apparaten zijn allen, of bijna allen, met flenzen aan elkaar verbonden. Miljoenen verbindingen zijn op die manier gemaakt. Tussen al die verbindingen bevindt zich pakkingmateriaal om deze absoluut gas- en vloeistofdicht te maken. 

Torque en Tensioning

De cursus werken aan flensverbindingen m.b.v. Torque en Tensioning kan pas worden gevolgd na de ‘normale’ cursus werken aan flensverbindingen. Torque en Tensioning is een specialisme dat zich bezig houdt met het aandraaien van de bouten van flenzen.

Middels Torque en Tensioning wordt er spanning op de bout aangebracht door aan de moer te draaien. Bij het aandraaien van de moeren gaat veel kracht verloren door de vele wrijvingskrachten die vrijkomen tijdens dit proces. Deze techniek wordt veel gebruikt in industri√ęle installaties.¬†

Deze trainingen worden gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. 

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?