Beschikbare trainingen:

Vaste datums:

 

Datums op aanvraag:

  • Training H2S Nogepa 0.8 Engels
  • Training H2S Nogepa 0.8 Duits
  • Training H2S Nogepa 0.8 (meer talen)
Examens en e-learning bij SCAVES
H2S

Cursus H2S (Waterstofsulfide)

 

De training H2S is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn op een onshore of offshore locatie waar H2S (Zwavelwaterstof, Hydrogen Sulfide) kan voorkomen of aangetoond aanwezig is.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES een H2S cursus aan, ook mogelijk in verschillende talen. 

Het leerdoel van de trainingen is om kennis en begrip bij te brengen van de gevaren van H2S en daarnaast theoretisch en praktisch te trainen in het uitvoeren van de juiste handelingen in geval van H2S lekkage.

Trainingen H2S

Vaste datums:

Training H2S NOGEPA 0.8
NOGEPA

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor de training H2S NOGEPA 0.8 van SCAVES en vergroot de veiligheid tijdens werkzaamheden in omgevingen waar H2S kan voorkomen!

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!

Offerte H2S

De training H2S

De training H2S NOGEPA 0.8 van SCAVES vergroot de veiligheid van deelnemers die werken in omgevingen waar blootstelling aan H2S kan voorkomen. Daarnaast versterkt de training het begrip van de gevaren die ermee gepaard gaan en de correcte procedures om ermee om te gaan volgens de normen van NOGEPA (Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie).

Vanwege de ernstige gezondheidsrisco’s die gepaard gaan met blootstelling aan waterstofsulfide, is het van het grootste belang om strikte veiligheidsprotocollen te volgen en geschikte beschermingsmaatregelen te nemen bij het werken in omgevingen waar dit gas aanwezig kan zijn.¬†

Wat is H2S?

H2S is een kleurloos, brandbaar en een zeer giftig gas. Bij een kleine hoeveelheid ruik het naar “rotte eieren”.¬†Andere benamingen voor het gas zijn: rioolgas, stinkgas, moerasgas en mestgas.¬†

H2S is zwaarder dan lucht en kan zich hierdoor makkelijk laag boven de grond verplaatsen. Het verzamelt zich in laaggelegen en afgesloten slecht geventileerde ruimten. Het gas komt voor als een bijproduct van biologische afbaakprocessen, bijvoorbeeld in afvalwater, riolen, en natuurlijke bronnen zoals modderige gebieden. Het wordt ook geproduceerd in bepaalde industri√ęle processen, zoals olie- en gaswinning.¬†¬†

H2S is zeer giftig, zelfs in kleine concentraties. Blootstelling aan hogere niveaus kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen, bewusteloosheid en in extreme gevallen zelfs de dood. 

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek. Wanneer de juiste voorzieningen aanwezig zijn kan deze training ook op (eigen) locatie gegeven worden. 

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?