VGM-projectbegeleiding

Wat is VGM-projectbegeleiding?

VGM-projectbegeleiding staat voor: “Veiligheid, Gezondheid en Milieu-projectbegeleiding.”

VGM-projectbegeleiding verwijst naar de begeleiding en ondersteuning van projecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dit omvat meestal het waarborgen van de naleving van wettelijke voorschriften en normen met betrekking tot gezondheid, veiligheid en milieu. Ook tijdens verschillende fasen van een project, zoals planning, uitvoering en afronding. De nadruk ligt hierbij op het minimaliseren van risico’s voor werknemers, het milieu en het publiek.

Bij VGM-projectbegeleiding zijn professionals betrokken die expertise hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid, zoals veiligheidsco√∂rdinatoren, milieuadviseurs, gezondheidsdeskundigen en andere specialisten. Deze deskundigen werken samen met het projectteam om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, de juiste omgang met gevaarlijke stoffen, het minimaliseren van milieueffecten en het implementeren van passende maatregelen om ongevallen en gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de exacte invulling van VGM-projectbegeleiding kan vari√ęren afhankelijk van het type project, de sector en de geldende wet- en regelgeving in een specifieke regio. Het doel is echter altijd om ervoor te zorgen dat projecten op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd met minimale impact op het milieu en de gezondheid van betrokkenen.

Waarom VGM-projectbegeleiding bij SCAVES?

Ons ervaren team kan complete projectbegeleiding op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) verzorgen. Afhankelijk van de omvang van het project en de aard van de werkzaamheden komt SCAVES met een passende oplossing voor jouw uitdaging. Indien je kiest voor complete VGM-projectbegeleiding schrijft SCAVES het V&G-plan, verzorgt SCAVES indien nodig veiligheidskundig toezicht, en verzorgt SCAVES toolboxmeetings en vergaderingen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. 

Zo zorgen we er samen voor dat de vooraf opgestelde VGM-doelstellingen worden behaald. Daarnaast bestaat ons team uit gecertificeerde gasmeetkundigen inclusief gasmeetapparatuur en kunnen onze veiligheidskundige ingezet worden als mangatwacht.

Veiligheidskundig toezicht
Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?