Hoogwerker cursus 3B

Hoogwerker cursussen

Een hoogwerker cursus is niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een investering in veiligheid en prestaties op de werkplek. Of je nu nieuw bent in het bedienen van hoogwerkers of je vaardigheden wilt verbeteren, onze cursussen bieden een solide basis voor een succesvolle en veilige bediening van deze indrukwekkende machines. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een hoogwerker cursus op eigen locatie te verzorgen.

De Hoogwerker cursussen zijn bedoeld voor medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een hoogwerker gebruiken.

Specifiek hiervoor biedt SCAVES de hoogwerker cursussen aan.Ā 

Het leerdoel van de trainingen is om op een veilige en efficiĆ«nte manier te werken met een hoogwerker. Na het volgen van de training zijn deelnemers zich bewust van de gevaren van werken op hoogte en weten ze hoe de risicoā€™s beperkt kunnen worden.Ā 

Trainingen Hoogwerker

Vaste datums:

Training hoogwerker SOG basis | 2 dagen
SOG
Training hoogwerker SOG herhaling | 1 dag
SOG
Training hoogwerker Arbowet | 1 dag
Arbowet

Datums op aanvraag:

Training hoogwerker Arbowet | 2 dagen
Arbowet

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor de basistraining hoogwerker van SCAVES en leer veilig en efficiƫnt werken met een hoogwerker!

Staat de gewenste cursus er niet tussen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op!

Offerte hoogwerker

Hoogwerker cursus SCAVES

De hoogwerker cursus van SCAVES

Bij SCAVES is het mogelijk om de hoogwerker cursussen conform Arbowet of conform SSVV Opleidingen Gids (SOG) te volgen. De geldigheidsduur van het behaalde certificaat is 5 jaar. Bij SOG is een onderverdeling gemaakt in drie categorieƫn:

  • 1B: Statische boomhoogwerker.

De Hoogwerker 1B cursus is geschikt voor iedereen die werkt met zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerker voorzien van stempels, evenals hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis, of spinhoogwerkers met stempels.

  • 3A: Mobiele verticale hoogwerker.

Zelfrijdende schaarliften en individuele verticale liften op zelfrijdende basis vallen onder de categorie 3A van hoogwerkers. Deze hoogwerkers maken gebruik van schaarvormig hefmechanisme, waardoor ze het platform naar de gewenste hoogte kunnen tillen door middel van een verticale beweging.

  • 3B: Mobiele boomhoogwerker

Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers vallen onder categorie 3B. Dankzij hun flexibele hefinrichting kunnen deze hoogwerkers op plekken komen die niet bereikbaar zijn met hoogwerkers van het type 3A.

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?