Training combinatie ABVL & VVL-H m.b.v. handhijsgereedschap SOG

LOCATIE
Scaves B.V., Wendakker 5a, 7761 PX, SCHOONEBEEK

Korte beschrijving

Schrijf je nu in voor de combinatietraining ABVL & VVL-H m.b.v. handhijsgereedschap SOG van SCAVES en leer op een juiste, veilige en verantwoorde wijze lasten aanslaan, verplaatsen en begeleiden.

Prijs

Basiscursus €1.482,00

Schrijf je in!

Offerte

Staat de gewenste datum er niet tussen of is de trainingsdag al volgeboekt? 

Vraag dan een offerte aan!

Algemene informatie

De combinatiecursus ABVL en VVL-H (Aanslaan en Begeleiden Van Lasten in combinatie met Veilig Verplaatsen van Lasten) is bedoeld om deelnemers te leren hoe ze, in samenspraak met de machinist,  op een veilige en effectieve manier lasten kunnen aanslaan, begeleiden en verplaatsen met behulp van handhijsgereedschap binnen verschillende werkomgevingen.

 

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die in installaties zelfstandig lasten aanslaat en verplaatst. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment (elektromotoren en onderdelen) met handhijsgereedschap die gemanipuleerd worden samen met de mobile kraan of alleen door een mobiele kraan. Daarnaast is deze training bestemd voor iedereen die lasten begeleid en aanslaat met behulp van een dynamisch hijsmiddel dat door een kraanmachinist wordt bediend (mobiele telekraan, mobiele torenkraan, grote bovenloopkraan, verreiker met hijsfunctie, autolaadkraan etc.).

 

Ingangseisen

De minimale leeftijd voor het volgen van deze training is 18 jaar. Daarnaast dient de deelnemer in het bezit te zijn van een B-VCA, Vol-VCA of VIL-VCA certificaat.

 

Inhoud

De combinatietraining ABVL en VVL-H m.b.v. handhijsgereedschap bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie

  • Algemeen (basisbegrippen)
  • Arbowet en ISO 12480 (veilig gebruik van kranen)
  • Veiligheid (algemene en specifieke veiligheidsregels)
  • Vaktechniek (aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten)
  • Hijsbanden en staalkabels / Ketting en kettingwerk, speciaal hijsgereedschap
  • Takels, hijsbalken en loopkatten
  • Inspectie en certificering
  • Veilig aanslaan van lasten, communicatie met armseinen of werken met een portofoon
  • Hijsen van lasten, hijsplan en positie en begeleiding

Praktijk

  • Voorbereiden, uitvoeren en oefenen in het veilig aanslaan en verplaatsen van een last in een constructie met in acht neming van veiligheid en vakkundigheid

 

Duur

Deze training duurt 3 dagen.

 

Locatie

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek.

 

Certificering

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat wordt het certificaat Aanslaan en Begeleiden van Lasten (ABVL), conform SOG en Veilig verplaatsen van lasten m.b.v. Handhijsgereedschap (VVL-H), conform SOG behaald. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?