Training veilig verplaatsen van lasten m.b.v. handhijsgereedschap SOG

LOCATIE
Scaves B.V., Wendakker 5a, 7761 PX, SCHOONEBEEK

Korte beschrijving

Schrijf je nu in voor de training veilig verplaatsen van lasten m.b.v. handhijsgereedschap van SCAVES en leer op een veilige en verantwoorde wijze lasten aanslaan en verplaatsen!

Prijs

€820,50

Schrijf je in!

Offerte

Staat de gewenste datum er niet tussen of is de trainingsdag al volgeboekt? 

Vraag dan een offerte aan!

Algemene informatie

De training veilig verplaatsen van lasten m.b.v. handhijsgereedschap van SCAVES heeft als doel om deelnemers bewust te maken van de risico’s die gepaard gaan met het verplaatsen van lasten en hen te leren hoe ze dit op een veilige manier kunnen doen met behulp van handhijsgereedschap.

 

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die in installaties zelfstandig lasten aanslaat en verplaatst met behulp van handhijsgereedschap. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment (elektromotoren en onderdelen) en onderdelen van constructies van beperkte omvang die verticaal worden opgetild, maar ook horizontaal worden verplaatst.

 

Ingangseisen

De minimale leeftijd voor het volgen van deze training is 18 jaar. Daarnaast dient de deelnemer in het bezit te zijn van een B-VCA, Vol-VCA of VIL-VCA certificaat.

 

Inhoud

De training veilig verplaatsen van lasten m.b.v. handhijsgereedschap bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie

  • Algemeen (basisbegrippen)
  • Arbowet en ISO 12480 (veilig gebruik van kranen)
  • Veiligheid (algemene en specifieke veiligheidsregels)
  • Vak techniek (aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten)
  • Hijsbanden en staalkabels
  • Ketting en kettingwerk, speciaal hijsgereedschap
  • Takels, hijsbalken, loopkatten en balkklemmen
  • Inspectie en certificering
  • Veilig aanslaan van lasten, armseinen

Praktijk

  • Voorbereiden, uitvoeren en oefenen in het veilig aanslaan en met name horizontaal verplaatsen van een last met handhijsgereedschap in een voorgeschreven constructie met in acht neming van veiligheid en vakkundigheid

 

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

 

Locatie

Deze training wordt gegeven door een ervaren praktijkgerichte trainer op onze trainingslocatie in Schoonebeek.

 

Certificering

De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat wordt het certificaat Veilig Verplaatsen van Lasten met handhijsgereedschap (VVL-H), conform SOG behaald. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

 

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?